Gå til sidens hovedinnhold

Spons en sommervikar

På grunn av begrenset økonomi i sommermånedene spør Bydelsrusken på Grünerløkka alle forretninger i nærområdet om å sponse skoleungdommer som sommervikarer.

LØKKA: Sommeren er på full anmarsj, og for parkene på Grünerløkka er dette ensbetydende med storinnrykk av solhungrige og grillelskende folk. Mens man har lett for å ta med seg gode minner fra slike sammentreff, merker Bydelsrusken at folk ikke har like lett for å ta med meg seg søpla.

Sommerens søppeldilemma

Ildsjelene i Bydelsrusken er de som til daglig prøver å holde Grünerløkkas gater og parker søppelfrie. Men i sommermånedene går mange av miljøpatruljens ansatte og frivillige ut i ferie, og dette skaper det store søppeldilemmaet. For når søppelmengden er på sitt største, er antallet bydelsrusker på det laveste. Derfor ønsker Bydelsrusken at alle forretninger i nærområde blir med på en felles dugnad.
Det bør være en kjensgjerning for de fleste at alt søppelet ikke kan være kommunes eget ansvar. Sigarettsneiper, tomflasker, kaffebegre, kebabrester og alt det vi plukker opp i gater og parker, stammer selvfølgelig fra de stedene som selger dette. Derfor synes jeg det hadde vært svært hyggelig om disse forretningene hadde vært med på et spleiselag, forteller seksjonssjef i Bydelsrusken, Rolf Rydland.
Ved å sponse en bydelsrusken går man inn som lønnsgarantist, mens Bydelsrusken tar for seg arbeidsgiveransvaret og oppfølgingen i det daglige arbeidet. Man kan sponse en sommervikar for både kortere og lengre perioder.

Stort behov

Bydelsrusken lønner også selv sommervikarer. Men i år som i fjor viser det seg at både behovet og antall søkere blir langt større enn det Bydelsrusken har økonomi til. Derfor ser Bydelsrusken med stor spenning på hvilke butikker, kafeer, restauranter, gatekjøkken, kiosker, forretninger eller organisasjoner som melder seg.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud