RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sponser Frp med millioner

Sist oppdatert:
To millioner kroner kan Frp plusse på bankkontoen, etter at Stein Erik Hagen åpnetommeboken. Høyre får ingenting.
Det er ikke bare Arbeiderpartiet som får milliongaver i forkant av valgkampen. Nå kan Fremskrittspartiet gni seg fornøyd i hendene, etter at Stein Erik Hagen og familieselskapet Canica har gitt partiet to millioner kroner i gave.

- Vi er glade for gaven fra Canica. Pengegaven vil hovedsakelig bli brukt til partibygging og valgkamparbeid, kommenterer generalsekretær Geir A. Mo, som kan fortelle at pengene blant annet går til partibygging og valgkamp.

- Viktig pengegave

Frp-generalsekretæren mener pengegaven er viktig, sett i lys av at LO bidrar med minst syv millioner kroner til de rødgrønne partiene i forkant av høstens kommunevalg.

- Gaven fra Canica vil være med å utjevne den økonomiske styrken mellom Ap og Frp i valgkampen, sier Geir A. Mo på partiets eget nettsted.

Geir A. Mo opplyser at gaven er gitt helt uten bindinger eller forventninger.

Ingenting til Høyre

Opposisjonspartner Høyre er derimot ikke like heldige. Under valgkampen i 2005 bidro investor og Orkla-milliardær Stein Erik Hagen, med over en million kroner i Høyres partikasse. I år sier han helt stopp.

Han har tidligere vært en trofast bidragsyter til partiet, men kuttet alle bånd i fjor etter 35 års medlemskap. Da ble det også slutt på pengegavene, inntil en ny ledelse og politikk er på plass. Derfor vil han heller ikke uttale seg om partiet.

- Jeg har ikke noen råd til Høyre. Jeg har meldt meg ut, sa Hagen til NA24 i forbindelse med landsmøtet i mai i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere