Sponsing i NRK

Statens medieforvaltning stiller spørsmål om NRKs sendinger med Lotto, Viking Lotto og Joker er sponset. For hvert program betaler NRK 8000 kroner, noe TV 2s konserndirektør mener er lommerusk i TV-sammenheng.

20.06.08 11:01

For hvert program der lottoballer triller rundt og popper ut betaler NRK 8000 kroner, . Det gjelder Lotto og Viking-Lotto trekningene, samt Joker-spillene. Alle innslagene er produsert av Norsk Tippings produksjonsselskap, Fabelaktiv.

Medieforvaltningen skal vurdere om sendingene dermed blir sponset, skriver Dagens Næringsliv. Uansett inneholder sendingene elementer i strid med kringkastingsloven, mener Medieforvaltningen i et brev til NRK.

NRKs juridiske direktør, Ola Nyhus, argumenterer med at programmet sendes på redaksjonelt grunnlag fordi så mange som 1,5 millioner nordmenn spiller ukentlig. Nyhus mener dermed programmet er populært nok til å være interessant for seerne.

Nyhus sier til Dagens Næringsliv at NRK kjøper senderettighetene av Norsk Tipping til noe NRK mener er markedspris. Dessuten at det er informasjonen om spillresultatene, ikke promoteringen av spillet, som er sentralt.

- Vi mener at sendingene fra trekningene i Viking-Lotto og Joker ikke er sponset, sier Nyhus.

Konserndirektør Rune Indrøy i TV 2 er av en annen oppfatning.

- 8000 kroner er i praksis gratis. Jeg vil ikke engang karakterisere det som vekslepenger. Konklusjonen må være at Norsk Tipping stiller trekningene gratis til disposisjon og at de plasseres på redaksjonell plass, sier Indrøy til DN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.