RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spor av olje i Jaguar

Sist oppdatert:
Boringen av den siste delen av DNOs Jaguar-prospekt på britisk sokkel viste spor av olje, men brønnen blir nå plugget og forlatt.
Det går frem av en ny oppdatering i forbindelse med at Jaguar-brønnen nå er ferdigstilt og logget.

Det ble i midtre jura-alder påvist oljespor over et intervall på 17 meter. Men det viste seg vanskelig å ta ut representative testeksempler på grunn av lav gjennomtrengbarhet.

Som følge av dette har lisenseierne med DNO i spissen valgt å pluge og forlate brønnen. Letebrønnen på Jaguar var primært rettet mot øvre jura, men selskapene meldte i en tidligere oppdatering at det ikke ble funnet spor av kommersielle hydrokarboner i det laget.

Brønnen ble boret til et totalt dyp på 3.9787 meter.

- Selv om brønnen mislykkes i å treffe kommersielle volumer med hydrokarboner på denne lokasjonen, viser resultatene at et fungerende hydrokarbonsystem eksisterer i lisensen, skriver DNO i oppdateringen.

Det vil nå bli gjennomført en større teknisk evalueringsprogram for å se på gjenværende prospektmuligheter i den midtre jura på en mer favorabel lokalisering. De vil også se på en mulig alternativ lokalisering for øvre jura.

DNO er operatør for lisensen med en eierandel på 50 prosent, mens Elixir PEtroleum har 40 prosent og Rocksource 10 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere