RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spor barna med mobilen

Sist oppdatert:
Lurer du på hvor barna befinner seg? Har de mobilen med seg, kan du følge bevegelsene på et elektronisk kart på internett. Den nye tjenesten kan også gjøre mobilen om til en trygghetsalarm.

Det er det norske selskapet Zeekit som lanserer tjenesten Trygghetsmobilen.

Her kan du lese om Norges 25 beste mobiltjenester

Hvem som helst med en mobiltelefon kan ta i bruk tjenesten, du trenger ikke noe ekstrautstyr eller spesielt avansert telefon.

Hjelp
I tjenesten får du blant annet en alarmfunksjon og assistanseknapp, hvor du med et enkelt tastetrykk på 5-tasten sender en sms-varsling til familie og venner dersom en nødsituasjon skulle oppstå.

Mobilen din sender da en en alarmmelding til de numrene du på forhånd har lagt inn, og forteller også mottakeren hvor du befinner deg.

For eksempel: Tone-Lise har trykket på assistanseknapp. Tone-Lise befinner seg i området Madserud/Skøyen, kommune Oslo. Foreta avtalt prosedyre!.

Bare husk å sette på tastelås før du legger mobilen i veska eller lommen¿

Spor barna
Foreldre som ikke vil at barna skal bevege seg for langt unna huset tilbys også en tjeneste. Dersom barnet kommer utenfor det området som er avtalt med foreldrene, sender mobilen automatisk en sms til foreldrene og gir beskjed.

For de som virkelig vil ha stålkontroll kan bevegelsene spores og følges på et elektronisk kart på brukerens egne passordbeskyttede internettside. Dette forutsetter at tjenesten er godtatt på mobiltelefonen.

- Norge er et av de ledende landene i verden innenfor mobilbruk og utvikling. Vi er veldig stolte av løsningen, og vi er sikre på at dette vil skape en tryggere hverdag for veldig mange.

Det er derfor helt naturlig at denne typen produkter først ser dagens lys her, sier Stian Petterson, daglig leder i ZeekIt as.

Du kan lese mer om tjenesten på www.trygghetsmobilen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere