Gå til sidens hovedinnhold

Spør Dagens Næringsliv om aksjekursene

Etter å ha lagt ned sin egen SMS-tjeneste i fjor, lanserer Dagens Næringsliv en ny tjeneste hvor du kan få opplyst aksjekursen ved å oppgi selskapsnavnet per telefon.

For drøyt ett år siden la DN Nye Medier, som representerer Dagens Næringsliv på nett, ned sin SMS-tjeneste for kursinformasjon.

- Bruken av SMS i dette segmentet har ikke slått an. Brukerne opplevde å bli bombardert med meldinger i tide og utide. SMS-mottagerne kunne ha 5-6 utdaterte meldinger liggende som tekstmeldinger etter et møte, sier Peter Tonstad, utviklingssjef i DN Nye Medier.

Han opplyser at det er en ny tjeneste på gang som tilbyr brukerne aksjekurser i sanntid.

- Dette er en helt ny type tjeneste hvor brukerne enkelt og greit bare sier navnet på selskapet de ønsker å få opplyst kurser for. Resultatet er en tjeneste uten kompliserte koder, og brukerne får informasjonen når de trenger den, mener Tonstad.

Aksjekursene leveres i samarbeid med de svenske selskapene SIX og Bozoka (teknisk løsning). Den talestyrte tjenesten tilbys allerede på det svenske markedet, blant annet av den ledende næringslivsavisen Dagens Industri.

Ringer du inn, skal du i prinsippet få servert løpende kursutvikling, inkludert den seneste endringen i aksjekursene på de selskapene du er interessert i. Tjenesten koster 10.91 kroner minuttet og er tilgjengelig på et 800-nummer som du får oppgitt på DN.no, Dagens Næringslivs egne nettsider.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett