Spørsmålene du ikke tør stille

Her avkreftes og bekreftes myter om kvinnehelse du kanskje ikke tør diskutere med dine venner.

20.01.05 15:13

Urinerer du under orgasme? Det er helt normalt og en konsekvens av at man slipper seg løs.

Hvor lenge er det trygt å ha i en tampong og kan man få kviser i vagina? Dette er ikke de morsomste spørsmålene å stille legen din, men spørsmål mange ønsker svar på.

Her er noen av de pinligste spørsmålene med svar:

  • Er det skadelig for jenter å barbere bort kjønnshår?

Annet enn røde nupper og småkutt og det faktum at det klør når håret gror igjen er det ikke skadelig å barbere bort kjønnshår. Men du burde aldri dele barberhøvel med noen og alltid bruke en ren og relativt ny høvel.

  • Jeg har en venn som blør klart rødt blod fra endetarmen. Han tror det kanskje kan være magesår. Er det en mulighet?

Blødning fra endetarmen kan skje ved flere forskjellige tilfeller. De mest trolige kommer an på pasientens alder, tidligere medisinsk historie og andre symptomer. Den vanligste grunnen er Hemoroider, som ofte kan føre til blod på toalett papiret og smerte ved avføring.

  • Jeg er redd jeg er avhengig av å masturbere. Doktoren min sier mange mennesker gjør dette, men folk snakker ikke om det. Men allikevel er jeg bekymret for min vane på tre eller flere ganger om dagen. Jeg har prøvd å kutte ned, men klarer det ikke. En stor del av problemet er at jeg ikke har hatt sex på to år, jeg har hatt muligheter, men har ikke stolt på de og da vil jeg ikke.

Stå ved din avgjørelse på å ikke ha sex med menn du ikke stoler på. Masturbering kan være mye tryggere enn å ha sex med en mann du ikke stoler på i tillegg slipper du å bekymre deg for sykdommer eller graviditet.

For alle spørsmålene gå til:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.