*Nettavisen* Nyheter.

Sporten som passer for alle

Leter du etter en sport, som du kan drive med hele livet ditt? Tennis er et utmerket valg. Her får du en innføring i sporten.

(SIDE2): Skal du først drive med en sport som krever innsats, trening, utholdenhet og samtidig er gøy, treffer tennis som et veldig bra valg. Denne idretten har vært lenge i vår tid og alle slags aldere kan spille.

Egentrening er viktig
Som seksåring fikk jeg spille tennis for første gang, hvor jeg startet med å spille en gang i uken. I dag spiller jeg nesten hver dag og er like glad i tennis, som jeg var for 9 år siden. Det krever mye egentrening for å bli god.
Det vil si, ikke bare komme på treningene, men også spille utenfor treningen på egenhånd. Om sommeren er det jo enda bedre å kunne spille, for da har tennisboblene kommet ned og det er tid for grussesong.

Få frem det beste
For å kunne spille bra tennis må du alltid huske de to viktigste tingene, racket og vann. Glemmer man vann når man spiller, forminsker man spilleferdigheter og kroppen blir slappere. Tennis krever ikke bare at man klarer å slå til en ball, men selve kroppen trenger også forskjellig trening. Ingen av proffene i dag spiller bare tennis. De trenger bra uttøyning, fysisk trening og mental trening.

Tennis for nybegynnere
Er du helt nybegynner er det viktigste man trenger mye trening. Spiller man bare en gang i uken og høyner med en dag til, kommer du til å merke stor fremgang. Masse egentrening vil hjelpe deg veldig hvis du gjør det grundig. Tren selv på servene eller spill mye med andre personer utenfor treningen.

Privattimer
Klarer du ikke helt å trene deg selv, kan privattimer være løsningen. Her spiller bare en trener og du. Treneren gir masse tips og råd for at du skal bli bedre. Denne tjenesten er dyrere en vanlig trening, men lønner seg for en som virkelig vil bli god.

Kombinere treningen
Når det gjelder av kombinering av tennisspilling, gjør jeg selv masse løpetrening(spenst, hurtighet og utholdenhet), strikkøvelser for armer, yoga for uttøyning av alle muskler og øvelser som gir bedre mage og rygg. Variasjoner skaper bedre kropp og en bedre tennisspilling.

Spill kamper
Alle unge spillere som er aktiv med tennis burde også spille kamper utenfor sin egen klubb.

Her i Norge er spillerlistene mye kortere enn hva de er i land som Russland, Frankrike eller Argentina. Grunnen er at de unge spillerne spiller ikke like mye som unge gjør for eksempel i Russland. Mange av de spiller hver dag 2 økter, hvor skole ikke står som første prioritert. Denne muligheten å kunne spille hver dag flere timer, faller bort i Norge og dermed også den store spilleutviklingen som må til for å nå til topps i verden.

Utstyret du bruker
Å spille tennis kan være litt dyrt i begynnelsen, men det viktigste er investeringen du gir deg selv og utviklingen du skaper. Skal du kjøpe noe nytt burde du ikke legge vekt på prisen, men egenskapene. For best mulig hjelp er butikker som bare driver med tennis det beste å kjøpe ved.

Her er de tingene du burde ha før du går ut på banen
-racket(strenget om, fabrikkstrengene er veldig dårlige)
-tennissko(viktig for ankelen)
-veske og mat(banan for raskt energioverskudd)
-klær som du ikke føler blir for tungt, viktig at du klarer å bevege deg bra
-capes eller solbriller(ved serving i solen)
-tennisballer som spretter bra

Ekstra utstyr
-swingsock(gir langsom følelse for slagene i tennis)
-hoppetau(oppvarming)

Finn din egen tennisklubb der du bor
klikk her

Artikkelforfatteren er elev ved Den Tyske Skolen i Oslo og utplassert hos Side2. Hun er selv en aktiv tennisspiller.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag