RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sportsdirektøren på spillerjakt

Sist oppdatert:
I dag starter Truls Haakonsen i sin nye jobb som sportsdirektør i Vålerenga. Blir det spillerkjøp før seriestart?

- Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben. Seriestart nærmer seg, og spillerjakten fortsetter. Her startet det mange prosesser før jeg begynte, og nå skal vi sikre et slagkraftig mannskap til det braker løs, sier Haakonsen til vif-fotball.no.

Til La Manga

Som ny sportsdirektør får han det overordnede ansvaret for talentutvikling, oppbyggingen av akademi og sportslige tiltak for A-laget.

- Hvordan påvirker finanskrisen overgangsmarkedet i norsk fotball?

- Verden ser annerledes ut nå. Men jeg ser ikke mørkt på det. Kostandsbildet har også endret seg, sier Haakonsen.

Han reiser til La Manga i neste uke for å ha samtaler med det sportslige støtteapparatet. Torsdag hadde han sin siste arbeidsdag i HamKam.

- Landets mest spennende klubb

- Det var spesielt og vemodig. Jeg har tross alt vært her i 11 år. Men jeg føler at jeg har gjort mitt her. Vi har ikke lykkes med alt, men mye og HamKam har en annen posisjon nå, sier Haakonsen før han fortsetter:

-Vålerenga er landets mest spennende fotballklubb. Jeg ser frem til å være med å innfri ambisjonen ledende i Norden og unike i Europa. Det er en kjempeutfordring, men et realistisk mål, sier Haakonsen til vif-fotball.no.

Haakonsen satt i styret i HamKam i perioden 1997-1999. Han ble ansatt i HamKam som sportssjef i oktober 1999, og har siden 1. juni 2002 vært daglig leder/klubbdirektør i HamKam. I hele denne perioden har treneren rapportert til Haakonsen.

Vålerenga Fotball har store forventninger til Haakonsen.

-Truls Haakonsen er en av de i landet med lengst erfaring fra klubbdrift, og han kjenner den sportslige delen svært godt. Som sportsdirektør får Haakonsen det overordnede ansvaret for elitedelen av klubben, og manager skal rapporterer til han. Han er rett mann for å oppnå klubbens mål om å være best på å få mest ut av pengene, sier styreleder i Vålerenga Odd Skarheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere