Gå til sidens hovedinnhold

Sporveien stenger første dør på trikkene

- Et rent HMS-tiltak, sier Sporveien om beslutningen som også skal sikre at trikkene kan fortsette å gå.

Sporveien i Oslo besluttet onsdag at alle dørene forrest på trikkene, skal stenges. Dette for å beskytte trikkeførerne mot koronasmitte.

I tillegg vil dørene inn til førerhuset, på de store trikkene, bli stengt. På de mindre trikkene, vil det trolig bli satt opp sperrebånd foran i trikken.

- Vi ønsker å opprettholde trikketrafikken, og dette er et rent HMS-tiltak for å gjøre det mulig. Hvis vi kommer i en situasjon der vi mangler trikkeførere, så får vi en utfordring, sier kommunikasjonsjef Cato Asperud i Sporveien til Nettavisen.

Sporveien jobber nå med å finne ut når og hvordan avstengning av første dør skal og vil skje.

Følg utviklingen av koronaepidemien i Nettavisens studio.

Samtidig gjør Sporveien som flere andre bedrifter i Oslo, og lar ansatte som har muligheten, ta hjemmekontor eller komme på jobb til andre tider, slik at ikke så mange reiser til og fra jobb i rushtiden.

Les også: Kjedebrev med falske korona-råd spres på Facebook

Pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter sier at stenging av første dør er et tiltak de vurderer for bussene, men som man ikke har bestemt innført på nåværende tidspunkt.

Busselskapet Unibuss varslet Ruter tirsdag kveld, at selskapet slutter å selge billetter om bord på busslinjene de opererer i Oslo. Dette som et vernetiltak overfor sjåførene.

Onsdag meldte Vy om en merkbar nedgang i antall passasjerer på togene inn til Oslo i rushtrafikken.

- De rådene som gikk ut fra helsemyndighetene tirsdag, om å vurdere hjemmekontor eller andre tidspunkt å reise på, har blitt fulgt. Onsdag er første dag vi ser en merkbar nedgang i antall reisende, sier kommunikasjonsjef Åge-Christoffer Lundeby til Nettavisen.

Reiseråd i kollektivtrafikken

Ruter går ut med følgende reiseråd og anbefalinger til de som reiser kollektivt:

  • Følg anbefalingene fra helsemyndighetene.
  • Vis hensyn til hverandre og hold avstand.
  • Har du mulighet til det, reise utenfor rush eller ha hjemmekontor.
  • De som har mulighet til å sykle og gå oppfordres til det slik at det blir bedre plass til de som må bruke kollektivtilbudet.
  • Dersom du er syk eller kan være smittet, følg myndighetenes råd og unngå å reis kollektivt.

Ruter opprettholder driften og tilbudet i kollektivtrafikken på normalt nivå, og følger de retningslinjene helsemyndighetene til enhver tid gir. Ruter er i dialog med operatørene angående flere ulike tiltak, for å motvirke at smitte ikke brer seg mellom reisende og mellom de som jobber med kollektivtrafikk, samt å sørge for et kollektivtilbud over lengre tid.

Se fra tirsdagens pressekonferansen om koronaepidemien:

Kommentarer til denne saken