Den siste uken har artister som Joni Mitchell og Neil Young valgt å fjerne musikken sin fra verdens største musikkstrømmetjeneste, Spotify.

Skrittet tok de etter å ha uttalt seg kritisk om måten Spotify slipper til stemmer som sprer desinformasjon om koronavriuset. Spesielt har samarbeidet den svenske strømmetjenesten har med med podcast-verten Joe Rogan fått hard omtale.

– De kan ha Rogan eller Young. Ikke begge, skrev han i et åpent brev til managementet sitt.

Søndag kveld varslet Spotify at de tar grep for å hindre spredning av feilaktig informasjon om korona.

– Vi har hatt regler på plass i mange år, men vi må innrømme at disse ikke har vært transparente nok når det kommer til hvilke retningslinjer som gjelder i bredere form. Det førte igjen til spørsmål om alvorlige temaer – inkludert koronaviruset, skriver Spotify-gründer Daniel Ek i en pressemelding.

– Basert på tilbakemeldingene vi har fått de siste ukene, har det blitt tydelig for meg at vi er forpliktet til å gjøre mer for balansere innhold, og gi større tilgang på informasjon fra medisinsk hold og forskning som det er konsensus om – som skal veilede oss gjennom denne enestående perioden, sier han videre.

Et av grepene Spotify nå jobber med å sette til livs, er å legge inn varsel i podkastepisoder hvor koronaviruset er tema.

Varselet skal sende lyttere til et «korona-knutepunkt» der man får tilgang til oppdatert informasjon fra eksperter og lenker til pålitelige kilder, ifølge Ek.