RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søppelbrannen på Forus slukket

Sist oppdatert:
Forus (NTB): Brannvesenet hadde sent onsdag kveld slukket brannen i anlegget til Norsk Gjenvinning på Forus i Stavanger. Giftig røyk truer fortsatt beboerne i området.

Brannvesenet drev i 21.30-tiden sikring av branntomten på Forusstranden, ved å fjerne store mengder søppel for å hindre at brannen skulle blusse opp igjen, ifølge Rogaland politidistrikt. Først torsdag morgen regner politiet med at situasjonen er helt avklart.

Brannen som onsdag ettermiddag brøt ut i lokalene til Norsk Gjenvinning brøt gjennom taket og truet en stund lokalene til selskapet Independent Oil Tools. Brannen oppsto i en restavfallskvern inne i en av hallene ved anlegget. Avfallet som brant, avga store mengder tjukk røyk som kan være giftig.

- Røyken ligger fortsatt over området, men løser seg opp sakte, men sikkert. Det går ikke fort, men det blir i hvert fall ikke verre. Selv om brannen nå er slukket, må folk fortsatt holde seg innendørs og ha vinduer og dører lukket til over natten, sier operasjonsleder Frank Roland i Rogaland politidistrikt til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere