RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spør mer om sex enn kjønnssykdommer

Foto: ILLUSTRASJON
Sist oppdatert:
Tenåringer er mer interessert i å finne ut ting om sex og forhold enn de er i å finne ut ting om prevensjon og kjønnssykdommer.

En undersøkelse gjennomført av nettstedet Teenwire viser at ting som smerter etter samleie og graviditet er mer aktuelt for tenåringer enn seksuelt overførbare sykdommer, melder Reuters Health.

Mange spør om kropp
Forskerne kom frem til at de yngste tenåringene stilte spørsmål om sex, mens de som var eldre stilte spørsmål om graviditet og prevensjon. Bare fem prosent av spørsmålene som kom inn til nettstedet spørrespalte var om hvordan man skulle unngå kjønnssykdommer.

- Dette kan bety at tenåringer er mindre opptatt av kjønnssykdommer. Alle som er seksuelt aktive risikerer å bli smittet, og behovet for mer opplysning er stort, sier Dr. Vanessa Cullins fra Planned Parenthood.

Flesteparten av de som sendte inn spørsmål til spørrespalten på Teenwire var jenter, og gjennomsnittsalderen var 16 år. Forskerne gikk gjennom over 1.200 innsendte spørsmål.

Hovedtyngden av spørsmålene var om kropp. Mange spurte for eksempel om pubertet, bryst- eller penisstørrelse, kroppshår og hvorfor de fikk rare symptomer. Spørsmål om hvordan man skulle oppføre seg i et forhold og hvordan man snakker med partneren var også vanlige.

Hele undersøkelsen er publisert i American Journal of Health Education.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere