*Nettavisen* Nyheter.

Sprekker i skroget setter norske kampfly på bakken

Foto: Lars Magne Hovtun / Forsvaret (NTB scanpix)

Forsvarsdepartementet sier det er funnet sprekker i skroget på flere av Norges F-16 kampfly. Mange fly er satt på bakken.

08.10.14 22:33

– Vi har funnet sprekker i et betydelig antall fly, men ønsker ikke å kommentere hvor mange, opplyser Forsvarsdepartementet og Luftforsvaret til Bergens Tidende.

I en epost til avisen skriver Luftforsvaret at sprekkene er oppstått i flyskroget under cockpit. Noen fly med sprekkdannelser kan fremdeles benyttes, mens andre fly må repareres først. Luftforsvaret opplyser at de ser alvorlig på saken, og at de arbeider kontinuerlig med å utbedre problemene.

Flyene som har sprekker gjennomgår enten en midlertidig reparasjon som har begrenset varighet, eller en fullstendig reparasjon som krever mer tid og ressurser.

– Sprekkene i F-16-flyene har medført at Luftforsvaret har omprioritert øvelsesaktivitet og endret noe på operasjonsmønster. Vi benytter et lavere antall fly, samtidig som det settes inn ekstra ressurser for å reparere flyene som har sprekker, står det i eposten.

Forsvarsdepartementet opplyser at sprekkene ikke vil ramme Norges internasjonale forpliktelser som deltakelse i NATOs Baltic Air Policing. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.