RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sprekker i skroget setter norske kampfly på bakken

Foto: Lars Magne Hovtun / Forsvaret (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Forsvarsdepartementet sier det er funnet sprekker i skroget på flere av Norges F-16 kampfly. Mange fly er satt på bakken.

– Vi har funnet sprekker i et betydelig antall fly, men ønsker ikke å kommentere hvor mange, opplyser Forsvarsdepartementet og Luftforsvaret til Bergens Tidende.

I en epost til avisen skriver Luftforsvaret at sprekkene er oppstått i flyskroget under cockpit. Noen fly med sprekkdannelser kan fremdeles benyttes, mens andre fly må repareres først. Luftforsvaret opplyser at de ser alvorlig på saken, og at de arbeider kontinuerlig med å utbedre problemene.

Flyene som har sprekker gjennomgår enten en midlertidig reparasjon som har begrenset varighet, eller en fullstendig reparasjon som krever mer tid og ressurser.

– Sprekkene i F-16-flyene har medført at Luftforsvaret har omprioritert øvelsesaktivitet og endret noe på operasjonsmønster. Vi benytter et lavere antall fly, samtidig som det settes inn ekstra ressurser for å reparere flyene som har sprekker, står det i eposten.

Forsvarsdepartementet opplyser at sprekkene ikke vil ramme Norges internasjonale forpliktelser som deltakelse i NATOs Baltic Air Policing. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere