Sprelskt internat

Elevene ved Internatet på TVNorge må justere en del av sine forventninger.

Elevene ved Internatet på TVNorge må justere en del av sine forventninger. Foto: (Foto: Gosu house design/TVNorge)

TVNorges nye reality «Internatet» tegner til å bli en TV-høstens store vinnere om serien fortsetter i samme spor som premieren torsdag

15.09.05 14:49

Internatet - reality basert på engelsk originalopplegg. 20 elever, 10 jenter og 10 gutter fra hele landet, plasseres tilbake i 50-tallets skolesystem. TVNorge

LES VÅRT INTERVJU MED VILHELM OG DAVID:- Internatet var bortkastet

Det sies at det er såkalt «feel good»-reality som er i skuddet for tiden, men det var lite gode følelser da 20 av dagens ungdommer skulle transformeres tilbake til 50-tallet i TVNorges nye serie «Internatet» torsdag.

Her møtte de Rektor Holm, Lektor Døhl og frøken Liverød. De måtte spise etterkrigskost uten så mye som en saus, stille i dress og pumps med små ankelsokker og i det hele tatt adlyde uten et kny.

Akkurat det siste viste seg å være noe av det vanskeligste å forholde seg til, vant som de er til å bli tatt med på råd i ett og alt. På 50-tallet var ikke elevenes mening av særlig betydning.

Bakmenneskene har vært flinke med castingen til «Internatet». Her møter vi den skoleflinke, gothjenta, den stolte David med fremmedspråklig bakgrunn og ikke minst Vilhelm «heisan Vinderen» Klem.

- Vinderen er stedet der det bor plastiske kirurger og aksjemeglere - og her finner du meg Vilhelm, utbasunerte vestkantkaren før han ramset opp favorittdamen (slank, blond, langlemmet) og ba folk ikke dømme ham før de ble kjent med ham...

Både David og Vilhelm fikk mye fokus i første episode, der de mer eller mindre bevisst og ufrivillig forsøkte å utfordre myndighetspersonene i både språkbruk, holdning og diskusjon.

«Internatet» fremsto nærmest som en rekruttskole for jyplinger. Selvfølgelig er noe satt på spissen, men vittig var det likevel å se at når autoriteten er total, så adlyder selv de mest utilbøyelige til slutt.

Men at det blir hardt å være ung på 50-tallet for dagens unge fremover, er det liten tvil om. Og slikt kan det bli riktig artig TV av.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.