Gå til sidens hovedinnhold

- Sprengkulda fortsetter

Og i tillegg blir det storm.

Hele landet venter stort sett temperaturer under null, hvor eventuell nedbør vil komme som snø.

Sjekk været der du bor

- Landet domineres av tørt og kaldt vær, så det er ikke de helt store temperaturendringene i sikte. Generelt blir det kanskje litt kaldere, sier Kristen Myklebust Ravnestad, vakthavende meteorolog hos StormGeo.

30 minusgrader
På fjellet avhenger temperaturene av lokale forhold, men noen få steder kan temperaturene komme ned i 20 til 30 minusgrader.

- I innlandet Østafjells er det ventet et lettere skydekke fredag og lørdag. Lite vind gjør at lavtliggende områder får det kaldere, og natt til lørdag kommer nok de kaldeste temperaturene. Da går det helt ned mot 30 minusgrader, varsler Ravnestad.

Med andre ord bør du kle godt på deg om du skal ut å vandre i de sene nattestimer.

- Det blir ikke store endringer i forhold til nettene som har vært, men kulden vil forsette.

På Sør- og Østlandet blir det ganske skyet i morgen og mulighet for enkelte snøbyger langs Sørlandskysten, men dette letter i løpet av fredag og lørdag.

- Fredag og lørdag blir altså dagen med aller mest sol Østafjells. Dermed blir det en bra start på helga, før det igjen skyer til og trolig kommer litt snø på søndag, forteller Ravnestad.

Temperaturene vil stige sent på søndag, med muligheter for snøbyger.

Storm i Nord
I Nord-Norge ventes en veldig fin helg med sol og oppholdsvær. Temperaturene blir derimot kalde, helt ned i 15-20 minusgrader på dagtid. Ved kysten ligger det rundt 5-10 minusgrader.

- Men det kan komme snø langs kysten ved Lofoten og Troms. Ellers er det tørt vær i hele Nord-Norge frem til søndag. Det er best å nevne at det blir vindfullt langs kysten. På torsdag kan det komme opp i stormstyrke i Finnmark, og langs resten av Nord-Norge ventes opp til sterk kuling, forteller Ravnestad.

I Trøndelag og på Vestlandet er det heller ikke store temperaturendringer i vente, men på torsdag blir det skyet.

- Det vil kunne komme nedbør, spesielt på Nordvestlandet, nord for Hardanger og mot Trøndelag. Til helgen blir det muligheter for snø, men også perioder med opphold og sol. De dagene som blir finest i Møre og Romsdal, er fredag og lørdag.

Her vil temperaturene ligge stabilt omkring 0 ved kysten, mens det kan helle mot 10 minusgrader på dagtid innover i landet.

Kommentarer til denne saken