Sprengstoff funnet i pakken til politiet på Ski politistasjon

Fant sprengstoff:

Øst politidistrikt kom med rystende detaljer under en pressekonferanse torsdag.

06.12.18 14:36

Se politiets pressekonferanse øverst:

– Det var en improvisert sprengladning, en reell bombe som hadde til hensikt å gjøre skade på mennesker, sier politimester Steven Hasseldal.

Politimesteren ønsker ikke å si noe om pakkens konstruksjon, og begrunner det med hensynet til etterforskningen.

– Dette dreier seg om en svært alvorlig straffbar handling, og vi anser dette som et angrep på politiet med stort skadepotensial. Det var tenkt at denne skulle gå av og drepe ansatte i politiet, understreker han videre.

Les også: Bombegruppa skjøt mot pakke funnet i politihuset i Ski

- En meget spesiell sak

For øyeblikket er ingen mistenkt i saken. Øst politidistrikt får bistand fra Kripos i etterforskningen, og har selv nedsatt en stor etterforskningsgruppe.

– Dette er en meget spesiell sak. I utgangspunktet er det snakk om ulovlig håndtering av sprengstoff som har en strafferamme på opp til 10 års fengsel.

- Men etterforskningen kan avdekke andre forhold og motiv for handlingen som kan endre dette, sier politiadvokat Bjørn Thune, ifølge Ås avis.

Politiet informerer videre om at de vil ta sine forholdsregler, mens etterforskningen pågår.

SPRENGSTOFF I PAKKEN: Det ble funnet en uidentifisert gjenstand i politihuset i Ski i Akershus onsdag formiddag. Foto: Freddie Larsen (NTB scanpix)

– Siden vi ikke har noen siktet eller pågrepet i saken, har vi sett det som nødvendig å iverksette tiltak for å beskytte egne medarbeidere. Vi kan ikke gå i detalj om hva det dreier seg om, sier Hasseldal.

Skjøt mot den mistenkelige pakken

Det var onsdag klokken 08.00 at det ble mottatt en pakke med en mistenkelig gjenstand ved politihuset i Ski, og politiet forsto raskt at noe ikke stemte helt med pakken.

– Deres årvåkenhet bidro til at området raskt ble avsperret, forteller politisjefen, ifølge Østlandets Blad.

Like etterpå ble kundemottaket på politihuset evakuert, og politiets bombegruppe ble tilkalt. Rundt klokken 13.30 ble det bestemt å uskadeliggjøre gjenstanden ved å avfyre skudd mot den.

– Bombegruppa har tatt med seg deler av pakken for videre undersøkelser, og sperring og evakuering er nå opphevet, opplyste Øst politidistrikt etter at pakken ble destruert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.