Sprengte safe på storsenter

En vekter meldte natt til søndag fra om en kraftig eksplosjon på et kjøpesenter i Vestby.

10.07.14 09:29

Politiet i Follo meldte søndag morgen om hendelsen på Twitter.

«Vestby Storsenter: Vært innbrud på senterkontoret ca kl 04 i natt. Uvisst hva som er borttatt. Åstedet vil bli undersøkt imorgen» var beskjeden.

Tips eller bilder? Kontakt Nettavisens journalist her!

Ifølge VG var eksplosjonen så kraftig at takplater løsnet og deler av safen ble sittende fast i veggene.

- Vi fikk inn melding fra en vekter klokka 4.10 og da vi kom til stedet så vi gjennom en knust rute at noen hadde forsøkt å sprenge i stykker en såkalt droppsafe, sier operasjonsleder Marianne Coldevin-Kverme i Follo politidistrikt til NTB.

Det ser ikke ut til at tyvene har fått med seg noe utbytte fra senterets nattsafe, men denne antakelsen er basert på førsteinntrykket til patruljen på stedet, understreker operasjonslederen.

- Patruljen så ledninger som stakk ut av safen og takplater som hadde ramlet ned, mens det sto fragmenter fra safen i veggene rundt omkring, sier Coldevin-Kverme.

Skadene er begrenset til selve senterkontoret, og en bombegruppe fra Oslo har gjennomsøkt lokalene og konkludert med at det ikke ligger mer sprengstoff inne i bygget.

I terrenget utenfor senteret, gjorde politiet derimot funn av dynamitt.

- Vi vet ikke om det er samme sprengstoff som ble brukt på senteret, men det ble funnet like ved, sier operasjonslederen.

Politiet har ingen spor etter gjerningspersonene, men jobber videre med saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.