*Nettavisen* Nyheter.

Sprer rykter på Twitter om et hemmelig barn

Foto: PHILIPPE DESMAZES (Afp)

Twitter trues med søksmål etter påstand om at den franske presidenten har et kjærlighetsbarn.

08.08.12 21:31

Mikrobloggstedet Twitter ble nylig truet med søksmål som følge av en melding om et påstått «kjærlighetsbarn».

Ifølge en rekke meldinger på Twitter, skal Frankrikes president François Hollande ha fått et hemmelig barn med viseborgermester i Paris, Anne Hidalgo (53). Hidalgo er storfavoritt til å bli Paris’ borgermester 2014.

- Et overtramp
Nå har hun sendt en formell klage til selskapet Twitter, og bedt dem om å fjerne meldingene fra mikrobloggstedet. Hun hevder ryktespredningen på nettstedet bryter med fransk lov, ifølge The Times.

- Publiseringen av denne falske informasjonen er et overtramp på Hidalgos privatliv. Teksten er helt klart ulovlig. Jeg ber dere formelt om å fjerne dem, skrev Hidalgos advokat Maître Yves Baudelot i et brev til Twitter.

Ifølge Twitter skal 65 brukere ha tvitret om det angivelige kjærlighetsbarnet i sine Twitter-meldinger.

- Kan slå tilbake
Kritikere mener imidlertid at hennes forsøk på å stanse ryktene og sensurere Internett vil slå tilbake på henne selv.

- Ved å prøve på å undertrykke disse Twitter-meldingene, som har blitt glemt av alle og enhver, så har hun klart å blusse opp ryktene om hennes forbindelse til presidenten av republikken, sier redaktør av Voici, Christophe Carron, skriver The Times.

- Nå risikerer hun at ryktene vil nå folk som ikke hadde hørt dem om hun hadde forblitt taus.

Saken belyser også et annet viktig punkt, nemlig vanskeligheten ved å regulere nettsteder som Twitter. Nettstedet mener nemlig at de opererer under lovene til delstaten California i USA.

- Med et system hvor alle kan retvitre i uendelighet, så er det vanskelig å reise sak mot alle sammen, sier den franske juridiske eksperten Maître Florence Gaullier.

Påstått barn
Ordlyden i Twitter-meldingen går ut på at Hollande fikk et barn med Hidalgo i 1988. På dette tidspunktet bodde han sammen med Ségolène Royal, som tidligere har stilt som presidentkandidat for Sosialistene. Hollande og Royal har fire barn sammen.

Hollande bor for tiden sammen med den franske politiske journalisten Valérie Trierweiler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag