RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sprikende forklaringer til 22. juli-kommisjonen

Oslo (NTB): Avdelingsdirektøren som hadde ansvaret for sikringen av regjeringskvartalet, har i sin forklaring til 22. juli-kommisjonen fortalt at ledelsen var fraværende i sikringsprosjektet.

Forklaringen som avdelingsdirektør Christian Fredrik Horst har gitt til 22. juli-kommisjonen, står i skarp kontrast til statsråd Aasruds forklaringer, skriver Aftenposten.

Horst ledet fra 2005 prosjektet «sikring av regjeringskvartalet», og feller i sin forklaring en streng dom over statsråden, regjeringen og sine egne toppsjefer.

«Han oppfattet at ledelsen, både den administrative og politiske, var ganske fraværende i prosjektet», står det i det referatet fra 22. juli-kommisjonen, ifølge avisen. Regjeringen har hemmeligstemplet Horsts forklaring.

Aasrud har forklart at hun ikke ble informert av sitt eget embetsverk, men Horst sier ingen av sjefene, verken statsråder eller departementsråder, brydde seg om arbeidet han gjorde, selv om dette skulle ha høyeste prioritet.

22. juli-forklaringene til toppsjefene i departementet, politiet, PST og underliggende etater er hemmeligstemplet av regjeringen av hensyn til intern saksforberedelse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere