Gå til sidens hovedinnhold

Sprikende målinger etter regjeringsskiftet

Oslo (NTB): Høyre er landets største parti i én meningsmåling, mens Arbeiderpartiet gjør et byks i en annen. Fremskrittspartiet sliter i begge to.

InFacts meningsmåling for VG viser en tilbakegang på 2,1 prosentpoeng for Fremskrittspartiet, sammenlignet med valgresultatet på 16,3 prosent til 14,2 prosent.

Regjeringspartner Høyre oppnår 26,2 prosent i målingen, marginale 0,6 prosentpoeng bak valgresultatet, mens Arbeiderpartiet øker oppslutningen med 2,6 prosentpoeng til 33,7 prosent.

I Sentio Researchs partibarometer for Dagens Næringsliv er det Høyre som er størst. Partiet går fram 3,8 prosentpoeng til 30,6 prosent, mens Arbeiderpartiet går tilbake 1,7 prosentpoeng i forhold til valgresultatet og støttes av 29,7 prosent av de spurte. Fremskrittspartiet ender på 13,7 prosent, en tilbakegang på 2,6 prosentpoeng siden valget.

I DN-målingen går SV, Rødt og Senterpartiet marginalt ned fra valgresultatet, MDG og KrF står på stedet hvil, mens Venstre går noe fram. I VG-målingen er bildet et noe annet, selv om utslagene er meget små og innenfor feilmarginen. Der peker pilen oppover for Rødt, MDG og SV, mens tendensen er den motsatte for Sp, Venstre og KrF.

Feilmarginen i DN-målingen er mellom 0,7 og 3,2 prosent, mens VG-målingen har en feilmargin på 2 prosent. (©NTB)

Reklame

Husker du disse to idiotene?