Sprikende målinger i Storbritannia

London (NTB-Reuters): Samme dag som Gordon Brown etter alt å dømme setter valgdatoen til 6. mai, spriker meningsmålingene i alle retninger i Storbritannia.

I en meningsmåling publisert i tabloidavisen The Sun får De konservative 41 prosents oppslutning, mens regjeringspartiet Labour får 31 prosent. Liberaldemokratene får 18 prosent.

I en annen måling i Daily Express får De konservative 39 prosent, Labour 29 prosent og Liberaldemokratene 18 prosent.

En måling i The Guardian viser derimot at Labour kan bli største parti i parlamentet til tross for at partiet får 4 prosentpoeng lavere oppslutning enn De konservative. Målingen gir Labour 33 prosent, mot 37 prosent for De konservative. Liberaldemokratene får en oppslutning på 21 prosent.

Hadde dette blitt valgresultatet, ville Labour vært 30 seter unna et flertall i parlamentet. Dette skyldes det britiske valgsystemet der det gjennomføres flertallsvalg i enkeltmannskretser. Ordningen beskrives forenklet som at «førstemann over målstreken vinner».

Mandag opplyste en kilde i Labour at statsminister Gordon Brown kommer til å dra til dronning Elizabeth for å oppløse Parlamentet og dermed sette valgdatoen til 6. mai. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.