*Nettavisen* Nyheter.

Springsteen vil redde rockeklubb

Foto: (Scanpix)

Allerede i 1974 opptrådte Bruce Springsteen på nattklubben ”Bottom Line” i New York”. Nå kan slutten være nær for den nostalgiske klubben og sjefen sjøl er bekymret.

27.10.03 14:56

I 1974 var ikke Springsteen den superstjernen mange kjenner han som i dag. Han var likevel en av de mange spennende artistene som fikk prøve seg på scenen på ”Bottom Line”. I 1975 var han tilbake, og hans opptreden fra 13.-17 august regnes som den første virkelig store konsertopplevelsen på klubben.

Et av karrierens høydepunkter
Siden klubben startet i 1974 har stjerner som Peter Gabriel, Neil Young, Lou Reed, Miles Davis og Waylon Jennings opptrådt på klubbens scene til stor begeistring for publikum.

Nå sliter klubben med økonomien og skylder en pen sum med penger til New York University som leier ut lokalene. Universitetet mener at leiesummen er for lav i tillegg til at universitetet ønsker å bruke plassen til noe annet enn å dyrke musikk.

Nettstedet savethebottomline.com kjemper for å redde klubben. En av de som har vært i kontakt med nettstedet er selveste Bruce Springsten som tydeligvis er en av de mange som har sterke følelser for klubben. På nettsidene skriver han følgende:

- "Bottom Line” har blitt en svært sentral del av kulturen i New York. Når jeg tenker på de mest minneverdige nettene i min karriere er de få som overgår den uken jeg spilte der i 1975. Som musiker, innbygger og en som elsker New York, håper jeg inderlig at det er mulig å komme frem til en løsning som gjør det mulig for ”Bottom Line” og Allan og Stanley (eierne) å fortsette deres viktige og verdifulle arbeid i mange år fremover.

Klar tale fra en mann som alltid har vært flink å ta vare på fansen. Kanskje vi hadde trengt en superstjerne til å tale norske rockeklubbers sak også?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.