Gå til sidens hovedinnhold

Sprøytespisser og avføring i barnehage

Ved Vannvokterboligen familiebarnehage ligger sprøyter og avføring strødd. Nå roper foreldre og ansatte om hjelp.

SAGENE: – Trær har frødd seg selv, hekker ble utilsiktet til trær, og ugress vokser vilt blant halvdøde prydbusker, skriver Hanne Isdal til dittOslo.

Den fortvilte moren er en av flere foreldre som sammen med barnehagens ansatte gjør en iherdig innsats for å forsøke å holde parken ren og trygg.

Rydder daglig

Hun får støtte av barnehageassistent Erling Johnsrud. Han bruker daglig flere timer på å rydde hagen så det skal være trygt for barn å ferdes der.

– Vi finner stadig ølflasker, sneiper og sprøyter her inne. Vi går rydderunder hver dag, men det hjelper ikke når folk føler at de kan gjøre som de vil, sier han.

Les også: Slik skal Oslos rusmiljøer fjernes

Vill vekst

Og det er lett å se hvorfor det er vanskelig: Tette busker av ugress omkranser hagen, og kan lett skjule menneskelige etterlatenskaper av naturlig og mer unaturlig art.

– Området har vært neglisjert lenge. Foreldre gjør så godt de kan, stiller opp, bærer og kjører vekk søppel – så det er i hvert fall noen som liker denne hagen, sukker Johnsrud.

Han forteller at det er Omsorgsbygg som har ansvaret, men at arbeidet nedprioriteres.

– Vi har falt nedover på lista, visstnok av økonomiske årsaker, sukker han.

Les også: Helt vilt i hagen

Kan ikke hindres

Teknisk forvalter Per Morten Skoglund i Omsorgsbygg forteller at sprøyter og flasker er et generelt problem i parkområder som dette.

– Barnehagen er åpen for allmennheten etter stengetid. Da er det umulig å hindre at brukere tar seg til rette også her, sier han.

Les også: – Reaksjonære holdninger har fått kvele rusforslagene

Lover å rydde opp

Skoglund forteller at barnehagen ikke er nedprioritert, men at han har ventet på et prisoverslag på rehabilitering.

– Jeg fikk nettopp en mail med prisoverslag, så nå sender jeg en bestilling, Jeg håper vi kommer i gang i løpet av juli, sier han.

Sprøytespisser og flasker vil han imidlertid komme til livs umiddelbart.

– Driftsteknikerne har faste områder, og de som ikke har ferie får mer å gjøre om sommeren. Men når vi får meldinger som dette må vi rykke ut med en gang, sier han.

Les også: Gjør parkene klare til sommerinnrykk

Vil bli varig

Han bedyrer at dette ikke skal være noe strakstiltak.

– Ryddingen vi setter i gang nå, skal følges opp. Når folk først har begynt å bruke et område til å sette sprøyter blir det fort et samlingssted. Det må vi unngå, sier Skoglund.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis