RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spørsmål om Tandberg-guiding (Ny3)

Sist oppdatert:
Oslo Børs valgte mandag formiddag å innføre børspause i Tandberg etter nye store kursfall i åpningsminuttene mandag. Det stilles spørsmålstegn rundt 2003-guidingen til finansdirektør Terje Rogne (bildet). Etter at børspausen ble opphevet fortsatte aksjen å falle
Les også: First anbefaler salg av Tandberg (Ny)

Oppdatert med opphevelse av børspausen, samt First-analyse.

Tandberg-aksjen var ned 10 prosent til 34,50 kroner klokken 11:45 mandag, etter å ha vært stanset på formiddagen. Oslo Børs undersøkte da kursutviklingen.

Aksjen falt også tungt fredag da det gikk rykter om et mulig resultatvarsel som følge av den svake dollaren. Tandberg falt 5,7 prosent fredag til 38,20 kroner.

iMarkedet meldte før jul at meglerhuset Carnegie var bekymret over Tandbergs salg i desember. Mandag var det imidlertid spørsmålstegn knyttet til Tandbergs finansdirektør Terje Rognes guiding for 2003. Han har tidligere uttalt til Reuters at omsetningen i år vil vokse med 20 til 25 prosent i kroner. Dette bekrefter Reuters igjen overfor iMarkedet mandag.

First Securities har i dag sendt ut en analyse, hvor Tandberg-aksjen nedgraderes til salg. Meglerhuset opererer med en vekst i salget i 2003 på 10 prosent.

First er ikke alene om å være skeptisk til Tandbergs vekstestimater i 2003.

Det var ettermiddagen 5. desember at Tandberg kom med et resultatvarsel som mer enn halverte markedsverdien til produsenten av videokonferanseutstyr. Det har siden vært en rekke rykter og negative analyser rundt Tandberg-aksjen.

Les mer: Resultatvarsel fraTandberg bekreftes (Ny2)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere