RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sprøyter inn flere milliarder

Sist oppdatert:
Den europeiske sentralbanken tilbyr flere milliarder til finansmarkedet.
Få timer før dagens viktige rentemøte i den europeiske sentralbanken (ESB) kommer det beskjed om at den har tilbudt bankene midler for å redusere låneomkostningene.

Mellom 9. og 14. august lot sentralbanken i Europa over 350 milliarder dollar flyte ut i markedet som følge av at lånekrisen i USA kunne komme til å gjøre skade i det europeiske finansmarkedet.

Men bankene er fortsatt ikke helt sikre på at krisen er avverget slik at låneomkostningene stadig er rekordhøye.

Depotrenten steg onsdag til det høyeste nivå på seks, melder Bloomberg News.

På agendaen i dag står rentemøter i både Bank of England og den europeiske sentralbanken. Økonomene venter at begge sentralbankene vil velge å holde sine styringsrenter uendret. Etter forrige rentemøte i ESB kalte de inn til en pressekonferanse der sentralbanksjef Trichet brukte ordene «strong vigilance».

- Dette har frem til nå vært et signal til markedet om at de kommer til å heve renten på neste møte. Etter siste tids uro i finansmarkedene forventer markedet likevel at sentralbanken skal avvente og holde renten i ro, skriver DnB Nor Markets i en rapport.

Beslutningen fra Bank of England publiseres klokken 13 og ESB klokken 13.45.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere