RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sør-Europa brenner

(Foto: Carlos Barba / AP)
Sist oppdatert:
Over 200 branner og åtte dødsofre denne uka alene.

En rekke branner herjer i flere deler av Sør-Euopa fredag. Samtidig er det meldt fortsatt tørt og varmt vær i Middelhavsområdet.

Spania hardest rammet
Flere hundre branner har rammet Spania, Frankrike, Italia og Hellas den siste uka, og sju personer er hittil bekreftet omkommet. Mange hus og flere tusen mål i landbruks- og skogsområder er svidd av, rapporterer nyhetsbyrået Reuters.

Spania er hardest rammet, og myndighetene i landet har evakuert over tusen personer fra de utsatte områdene i sør og øst. Seks av de drepte er spanske brannmannskaper.

40 grader
På den franskeide øya Korsika er over 10.000 mål utmark svidd av i 12 separate branner i løpet av det siste døgnet. Med temperaturer på rundt 40 grader og sterk vind er faren for flere branner overhengende.

Politiet antar at åtte av brannene kan være påsatt.

På Sardinia i italia ble to personer drept av hissige branner torsdag, og fredag kjempet brannmannskapet mot branner på sju fronter. Også Sicilia er hardt rammet.

I Hellas har over 320 separate branner svidd av store landområder, men foreløpig er menneskeliv og bebyggelse spart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere