RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sør-Korea klar for kraftig reaksjon mot Nord-Korea

Sist oppdatert:
Seoul (NTB-Reuters-AFP): Sør-Koreas president Park Geun-hye lover et kraftig og raskt militært svar på enhver nordkoreansk provokasjon, uansett politiske konsekvenser.

- Vi bør sørge for et sterkt og umiddelbart svar uten å ta andre politiske hensyn dersom det kommer en provokasjon mot vårt folk, sa Park Geun-hye til forsvarsministeren og andre tjenestemenn under et møte mandag.

Den klare advarselen fra Park kommer etter at Nord-Korea i helgen sa at det nå råder krigstilstand mellom Nord- og Sør-Korea. Nordkoreanerne advarte samtidig nabolandet i sør og amerikanske myndigheter om at enhver provokasjon kan utløse atomkrig.

Sørkoreanske myndigheter er også blitt kritisert for å ha vært for tilbakeholdne i sin respons mot naboen i nord i 2010.

Da utløste en sørkoreansk militærøvelse på øya Yeonpyeong et artilleriangrep fra nord, som Sør-Korea besvarte med beskytning. To sørkoreanske marinesoldater og to sivile ble drept i det som ble kalt den mest alvorlige hendelsen mellom de to nabolandene siden Koreakrigen på begynnelsen av 1950-tallet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere