RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sør-Korea lover kamp mot piratkopiering

USA har kritisert Sør-Korea for å ha gjort for lite for å bekjempe piratkopiering i landet. Nå lover Sør-Korea å bekjempe ulovlig distribuering av amerikansk film og musikk.

Den sørkoreanske regjeringen har fått kritikk for ikke å gjøre nok for å stanse miljøer amerikanerne mener står for noen av de verste bruddene på amerikansk lovgivning når det gjelder opphavsrettigheter.

Landets utenriksminister har nå lovt at arbeidet for å begrense piratkopiering skal intensiveres. Strengere lovgivning er utarbeidet de siste månedene og skal implementeres i løpet av året.

USA har lagt Sør-Korea til listen over land som skal følges særlig nøye i tiden fremover i forbindelse med kampen mot piratkopiering.

Piratkopierte filmer selges åpenlyst på gatene i Sør-Korea til en langt lavere pris enn originalvaren. Spredning av musikk via internett gir USA enda større grunn til bekymring. Sør-Korea har verdens største utbredelse av høyhastighetslinjer, hele 70 prosent av landets befolkning har tilgang til slik oppkobling til internett. Med slike linjer tar nedlasting av musikk sekunder.

En talsmann for sørkoreansk musikkindustri bekrefter at distribuering av musikk over internett er et alvorlig problem. De siste to årene har platesalget falt med nesten 40 prosent, og stadig flere skaffer seg nå musikk gratis fra internett, skriver BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere