RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sør-Koreas president nådeløs mot fergemannskapet

SØRGER OVER DE SAVNEDE: Familiemedlemmer av savnede ombord på den forliste fergen Sewol skuer utover området der fergen sank.
SØRGER OVER DE SAVNEDE: Familiemedlemmer av savnede ombord på den forliste fergen Sewol skuer utover området der fergen sank. Foto: Issei Kato (Reuters)
Sør-Koreas president Park Geun-hye mener mannskapet om bord langt på vei gjorde seg skyldige i drap.

– Oppførselen til kapteinen og noen av besetningsmedlemmene var fullstendig uforståelig, uakseptabel og jevngod med drap, sier president Park Geun-hye melder NTB.

Den sørkoreanske presidenten anklager kaptein Lee Joon-Seok for unødvendig å ha forsinket evakueringen av passasjerene da ferja begynte å synke, og for deretter å etterlate dem til seg selv mens han selv forlot skipet.

Knust

– Ikke bare mitt hjerte, men alle sørkoreaneres hjerte er knust og fylt med sjokk og sinne, sier Park.

174 av de 476 passasjerene om bord kom levende fra det da Sewol forliste 17. april, mens de øvrige fryktes omkommet.

Rundt 300 av passasjerene var sørkoreanske skoleelever som sammen med 14 lærere var på vei til den populære ferieøya Jeju.

Pågrepet

Loggbøkene fra de siste minuttene før den sørkoreanske ferja gikk ned, viser at det rådet panikk og ubesluttsomhet på brua.

Lee, som har beklaget sin egen oppførsel under ulykken, ble pågrepet lørdag sammen med to andre besetningsmedlemmer.

President Park understreker at ferjas eiere, sikkerhetsinspektører og det øvrige mannskapet også må ta sin del av ansvaret og lover at samtlige vil bli satt under etterforskning og stilt til ansvar etter ferjekatastrofen. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere