RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sør-Sudans hær anklages for grove menneskerettsbrudd

Sist oppdatert:
Regjeringshæren i Sør-Sudan står bak alvorlige menneskerettighetsbrudd og har kuttet tilgangen til nødhjelp for over en halv million mennesker, ifølge en regional organisasjon.

Samarbeidsorganisasjonen IGAD, som består av åtte østafrikanske land, fordømmer regjeringshærens framferd som uberettiget og redselsfull.

Som ledd i en større offensiv for å drive ut opprørerne i landet har soldatene voldtatt kvinner, satt hus i brann og plyndret nødhjelpssendinger, melder FN og hjelpeorganisasjoner.

Offensiven, som startet i slutten av april i den oljerike delstaten Unity, er en av de største i den nå 17 måneder lange borgerkrigen i Sør-Sudan. Offensiven er nå blitt utvidet til nabodelstatene i nord og øst, og i helgen ble det rapportert om kraftige kamper i byen Malakal i Øvrenilen.

Ifølge FNs nødhjelpssjef i Sør-Sudan, Toby Lanzer, har tallet på mennesker som ikke lenger har tilgang til nødhjelp som følge av offensiven passert 500.000. FN og hjelpeorganisasjonene har måttet trekke seg ut av områdene på grunn av kampene.

Mer enn halvparten av Sør-Sudans 12 millioner innbyggere er nå avhengige av nødhjelp, mens 2,5 millioner står i fare for å sulte, ifølge FN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere