RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sørafrikanere minnes 34 drepte gruvearbeidere

Johannesburg (NTB-AFP): Tusener av sørafrikanere markerer fredag årsdagen for drapene på de 34 gruvearbeiderne som ble skutt og drept av sørafrikansk politi i Marikana.

Gruvearbeiderne streiket for bedre lønn da politiet begynte å skyte mot dem for ett år siden. Fredag vil kolleger og slektninger samles ved inngangen til gruvene i Marikana utenfor Johannesburg.

Religiøse ledere skal holde en bønn, før hendelsen gjenfortelles og navnene til de døde leses opp. Ved 16-tiden, på omtrent samme tid som politiet begynte å skyte i fjor, blir det ett minutt stillhet.

Hendelsen sjokkerte en hel verden og vekker fortsatt sterke følelser i Sør-Afrika. Politiet har derfor oppfordret folk til å beholde roen på årsdagen.

Ingen har foreløpig fått skylden for det som omtales som den verste volden i Sør-Afrika siden apartheidregimet falt i 1994.

- Vi har fortsatt ikke fakta om hva som skjedde i Marikana. Undersøkelseskommisjonen er ikke ferdig med arbeidet, og vi er ikke i nærheten av å vite hvem som juridisk sett er ansvarlig for drapet på de 34 gruvearbeiderne, sier politisk analytiker Eusebius McKaiser til nyhetsbyrået AFP. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere