RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sørafrikansk jente døde etter brutal gjengvoldtekt

Johannesburg (NTB-Reuters): En 17 år gammel jente i Sør-Afrika døde etter å ha blitt utsatt for voldtekt og grov mishandling. Saken vekker harme i landet, som har en av verdens høyeste rater av seksualisert vold.

Jenta ble i helgen funnet med livstruende skader på en byggeplass i byen Bredasdorp, der gjerningsmennene hadde dumpet henne.

17-åringen hadde blitt voldtatt av flere menn som deretter hadde skåret henne opp med kniv fra magen og ned til underlivet.

Jenta var så alvorlig skadd at legene ikke klarte å redde livet hennes. Men før hun døde, klarte hun ifølge avisen Cape Argus å identifisere en av gjerningsmennene.

Den groteske saken har vakt stor harme og avsky i Sør-Afrika, og minner om voldtektssaken i India i desember der en 23 år gammel kvinne døde etter å ha blitt voldtatt og grovt mishandlet med en jernstang.

Men mange i Sør-Afrika frykter samtidig at denne siste voldssaken ikke vil vekke like store protester som i India, der tusenvis av mennesker har demonstrert med krav om bedre vern av kvinner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere