RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søramerikanske ledere kritiserer baser i Colombia

Bariloche (NTB-AFP-AP): Trass i krangling og uenigheter greide Hugo Chávez, Alvaro Uribe og de andre søramerikanske presidentene å bli enige om en uttalelse om en plan som gir USA tilgang til militærbaser i Colombia.

Motsetningene var tydelige for alle og enhver ettersom forhandlingene mellom presidentene på toppmøtet på det argentinske vintersportsstedet Bariloche fredag ble sendt på direkten på TV.

Colombias president Alvaro Uribe forsvarte invitasjonen til USA med å si at det militære samarbeidet vil bidra til å få slutt på den årelange konflikten med narkotrafikanter og geriljabevegelser i hjemlandet.

Tidligere i uka truet Venezuelas president Hugo Chávez med å bryte de diplomatiske forbindelsene med Colombia på grunn av planen som han sa legger grunnlaget for krig i regionen og er ledd i en amerikansk strategi for dominans i Latin-Amerika. Ikke minst frykter han at USA skal angripe Venezuela.

Planen er også blitt kritisert av mer moderate presidenter som Michelle Bachelet i Chile, Lula da Silva i Brasil og Cristina Fernández.

Til slutt ble alle presidentene likevel enige om en erklæring der det gjøres klart at utenlandske militære styrker på baser i Sør-Amerika ikke må få lov å true noen av de andre landene i regionen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere