RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sørensen erstatter Fredheim Holm

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Daniel Fredheim Holm fikk problemer med lysken på torsdagens trening, og er ikke med VIF-troppen som reiser til Stavanger for årets siste kamp. Gjermund Østby lover et VIF-lag som går for seier. Jan Derek Sørensen erstatter Fredheim Holm som eneste endring på laget som slo AaFK sist. Se VIF-laget her.

Vålerenga lag: 1 Arni Gautur Arason - 13 Jarl André Storbæk, 16 Dan V. Thomassen, 24 Kjetil Wæhler, 3 Allan K. Jepsen - 8 Sebastian Mila, 6 Freddy dos Santos, 26 Bojan Zajic - 19 Christian Grindheim - 10 Jan Derek Sørensen, 11 Morten Berre

Benken: 30 Øyvind Bolthof, 20 Jørgen Horn, 21 Alexander Mathisen, 22 Ronny Johnsen, 23 Arnar Førsund, 34 Gunnar Heidar Thorvaldsson

Vålerenga har ikke all verdens å spille for borte mot Viking på lørdag, og ferien nærmer seg, men laget ønsker å avslutte med en opptur.

- På meg virker det som gutta er motivert for å gjøre jobben i Stavanger også. Det er på ingen måte en lett kamp, og vi møter en god motstander som ikke har tapt hjemme i år. For vår del spiller vi om plassering, selv om vi må ha hjelp for å klatre, sier assistenttrener Gjermund Østby til vif.no.

- Det høres også mye bedre ut med femte plass enn åttende plass, og vi har absolutt grunn til å gå på banen for å gjøre en god innsats på lørdag.

Som Østby nevnte, har ikke Viking tapt på eget gress denne sesongen, og er sammen med seriemester Brann det eneste laget som har prestert dette denne sesongen.

- Statistikken er en bekreftelse på at det er en tøff bortekamp som venter oss. Vi har slått Viking borte før, senest i fjor, og ingenting tilsier at vi ikke kan klare det igjen. Vi reiser til Stavanger for å vinne, noe annet ville være galt. Vi må ha med oss den trua, forklarer Østby.

Skal legge grunnlaget
I motsetning til de siste tre sesongene, får Vålerenga spillefri etter Tippeligaens siste kamp dette året. Det skal brukes til mer fotballfri, og trening for å være best mulig rustet foran 2008-sesongen.

- Vi tar en uke fri etter Viking-kampen, også har vi hele desember fri. All evaluering vi har gjort de siste tre-fire åra, viser at vi har vært litt dårlige til å ta ut nødvendige hvileperioder. Vi har gjerne holdt på til 10-15.desember og begynt igjen 3.janauar. Da har vi aldri klart å bygge et skikkelig overskudd, sier han.

- Det har vi nå tatt konsekvensen av, og vi skal ikke undervurdere det å få noen hvilepauser helt fri fra fotballen. Det er noe fysisk i bildet her, og ikke minst mentalt, som gjør at vi kan ha godt av den ekstra pausen i år.

Selv om VIF-gutta får mer fri enn tidligere sesonger, betyr ikke det at de skal ligge på latsiden.

- På ingen måte. I november kommer vi til å ha ressurstrening, hvor styrke og utholdenhet er prioritet. Så vil gutta få med seg individuelle treningsprogram i desember. De må trene, og det er ikke snakk om å ligge fire uker på sofaen selv om de har fri fra fotballen, forsikrer han.

- Det har skortet litt på utholdenhet og evnen til å stå løpet i kampene i år, og det må vi gjøre noe med. Det vi gjør nå før nyttår legger grunnlaget for vintertreningen og neste sesong.

Fredheim Holm ute
Vålerenga mangler som kjent Rune Lange, Mohammed Fellah, Thomas Holm og Jørgen Jalland til Viking-kampen. På torsdag ble det også klart at Daniel Fredheim Holm, som scoret et vakkert mål mot AaFK sist, også må stå over.

- Daniel fikk problemer med lysken på torsdagens trening, og etter tester i dag ble det klart at han ikke kan være med til Stavanger, forteller Østby.

I tillegg skal Harmeet Singh, Kristian Brix og Glenn Roberts representere juniorlaget i søndagens finale, og dermed reiser Vålerenga til Stavanger med en tropp bestående av 17 mann.

Vålerengas tropp mot Viking: 1 Arni Gatur Arason, 30 Øyvind Bolthof, 3 Allan K. Jepsen, 6 Freddy dos Santos, 8 Sebastian Mila, 10 Jan Derek Sørensen, 11 Morten Berre, 13 Jarl André Storbæk, 16 Dan V. Thomassen, 19 Christian Grindheim, 20 Jørgen Horn, 21 Alexander Mathisen, 22 Ronny Johnsen, 23 Arnar Førsund, 24 Kjetil Wæhler, 26 Bojan Zajic, 34 Gunnar Heidar Thorvaldsson.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere