RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søreuropeiske jobbsøkere øker mest i Oslo

Oslo (NTB): Jobbinnvandrere fra Sør-Europa er den arbeidsinnvandrergruppen som øker mest i Oslo, ifølge nye befolkningstall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Fra Italia, Portugal og Spania kom det i fjor 807 arbeidsinnvandrere, en økning fra 715 i 2011. Økningen utgjør 12,5 prosent, opplyser forsker Øivind Rustad i SSB til Aftenposten.

Søreuropeerne tilhører den jobbinnvandrergruppen i Oslo som har størst prosentvis vekst, selv om de faktiske tallene fortsatt er lave.

Den katolske hjelpeorganisasjonen Caritas opplyser at søreuropeerne er den gruppen som er i flertall. Organisasjonen bistår med å skaffe tilgang på norskkurs og å finne jobb. Daglig leder Bernt Gulbrandsen ved Caritas infosenter i Oslo mener arbeidsmulighetene for jobbsøkere fra Sør- og Øst-Europa er ganske store hvis man har en fagutdanning eller relevant jobbpraksis, samt kan gjøre seg forståelig på engelsk.

Også Nav har registrert stadig flere jobbsøkere fra Sør-Europa. Sammen med European Employment Services (EURES) organiserer Nav egne informasjonsmøter for jobbsøkere fra EU-land to ganger i uken i Oslo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere