RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Birgit Skogstad (Birgit Skogstad)

Sørger over brødrene

Sist oppdatert:
Her mistet Marius og Martin Evenrød (19) livet.

Tvillingbrødrene Marius og Martin Evenrød (19) mistet livet i bilulykken i Trøgstad.

I hele helgen har sørgende ungdommer strømmet til jordet der ulykkesbilen ble funnet sent fredag kveld

Til sammen fire personer satt i bilen. To kamerater ligger på Ullevål universitetssykehus, den ene med alvorlige skader.

Sendte meldinger
Politi og ambulanse var raskt på ulykkesstedet. Det var også kommunens kriseteam, som ble oppringt umiddelbart etter ulykken ble meldt inn.

- Jeg dro direkte dit etter at jeg hadde fått telefonen, og var der en halv time etter utforkjøringen. Allerede da hadde flere ungdommer kommet til stedet, sier leder for kriseteamet og sosialsjef i Trøgstad kommune, Erik Skauen til Nettavisen.

Det skal ha vært de to skadde som sendte meldinger til sine venner for å fortelle om ulykken.

Skauen sier situasjonen var uoversiktlig ettersom ingen hadde sett selve ulykken og det var svært mørkt på stedet, men påpeker at redningsmannskapene gjorde en svært god jobb.

- De skadde ble raskt ført vekk med luftambulanse, mens de omkomne lå dekket til, sier Skauen.

Prater med hverandre
Han forteller at det i samarbeid med kirken og politiet raskt ble enighet om å åpne kommunehuset og sørge for at de som trengte det, kunne samles der etter ulykken

- For oss var det viktigste å gi nøktern informasjon om det som hadde skjedd. Ungdommen er flink til å prate med hverandre, så vi holdt oss i bakgrunnen og observerte, og støtte de som sleit, sier Skauen.

En av vennene til de drepte har opprettet en minneside på Facebook, og det strømmer stadig på nye meldinger og kondolanser.

Fastklemt
Under samlingen på kommunehuset fortalte blant annet brannsjef Johnny Bogø om redningsarbeidet, melder smaalenene.no. Bogø var førstemann til stedet etter utforkjøringen.

- Det var svarte natten. Klokken var kvart på elleve. Jeg skimtet vraket på jordet og en person som gikk ved bilen, forteller brannsjefen til VG Nett.

Bogø forteller at han så en person som satt på huk ved siden av en annen person, rundt 25 meter unna bilen.

Da han kom fram oppdaget han en tredje som lå fastklemt under bilen. Da redningsmannskapene fikk gutten løs, viste det seg at han var alvorlig skadd.

Fjerdemann ble funnet fem-seks meter bak bilen.

Alle stiller opp
Han forteller om et lokalsamfunn der alle stiller opp. Da venner av de drepte utover natten kom til kommunehuset, fikk teamet hjelp av handelsstanden, som sørget for at de som var der fikk i seg drikke og noe å spise.

- Hele samfunnet stilte opp, sier Skauen. Trøgstad, som har i overkant av 5000 innbyggere, er sterkt berørt av den tragiske utforkjøringen.

Skauen sier det som skjer videre nå er opp til hva familien ønsker.

- Men dersom de vil det, blir det en markering her når kistene kommer til Trøgstad.

Høy fart
Ifølge fungerende lensmann i Trøgstad, Lise-Lotta Baietta, tyder ting på at bilen med de fire har holdt høy fart da den skar ut av veibanen.

- Etterforskningen og tekniske undersøkelser er ennå ikke ferdige, men ting tyder på at høy fart er årsaken, sier hun til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere