RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spanske Enrique Iglesias på konsert i Marbella i august.
Spanske Enrique Iglesias på konsert i Marbella i august. Foto: Jorge Guerrero (Afp)

Sri Lankas president opprørt etter Enrique Iglesias-konsert

Sist oppdatert:
Sri Lankas president Maithripala Sirisena er opprørt etter en konsert med Enrique Iglesias før jul og mener at organisatorene burde «piskes med giftige piggrokkhaler».

Iglesias holdt konsert i Colombo 20. desember og sjarmerte som vanlig den kvinnelige delen av publikum i senk.

Hylende jenter og kvinner av alle aldre stormet scenen for å kysse og klemme på den spanske storsjarmøren, mens andre kastet truser og BH-er på ham. Dette opprører president Maithripala Sirisena.

– En slik usivilisert oppførsel strider helt mot vår kultur. Jeg sier ikke at disse usiviliserte kvinnene som tok av seg BH-en skal piskes med giftige piggrokkhaler, men organisatorene av slike opptredener bør, sier presidenten.

Pisking med piggrokkhaler var en vanlig straffemetode på Sri Lanka i middelalderen, og brukes fortsatt som uttrykk for at noen fortjener streng straff.

Iglesias-konserten i Colombia var en del av popartistens verdensomspennende «Love and Sex»-turné.

Sri Lanka er kjent som et svært konservativt samfunn, der selv ikke gifte par skal vise følelser offentlig. Politiet har til tider pågrepet par som har kysset i parker og på strender. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere