RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sørlandskvinne druknet

Sist oppdatert:
Kvinnen som ble funnet død i vannkanten ved Mjøsa i Gjøvik tirsdag, er nå identifisert

Hun er 54 år gammel og kommer fra Sørlandet, melder Oppland Arbeiderblad.

Personer i kvinnens familie foretok onsdag kveld en visuell identifisering av henne på Rettsmedisinsk institutt i Oslo, der avdøde så ble obdusert neste formiddag.

Vestoppland politidistrikt mottok den foreløpige obduksjonsrapporten i går ettermiddag. Den styrker teorien de har hatt om at dødsfallet er selvforskyldt med vilje eller ved et uhell.

Rettsmedisinerne mener døden skyldes drukning. Det er ingenting som tilsier at det ligger en kriminell handling bak, forteller politiadvokat Joachim Sopp Onsrud.

Politiet observerte at kvinnen hadde et sår i pannen da hun ble løftet opp av vannet ved Rambekkvika tirsdag ettermiddag. I obduksjonsrapporten nevnes det at hun har en overflatisk hudavskraping i pannen som skyldes friksjon. Man mener det kom etter at døden inntraff.

Det er ingen brudd, blåmerker eller andre skader på kvinnens kropp som peker mot at andre mennesker har vært involvert da hun havnet i vannet.

Det ble etter hva OA får opplyst funnet papirer på avdøde, som ledet politiet til pårørende. Dermed ble det oppnådd en bekreftet identifisering ganske raskt, til tross for at politiet ikke mottok savnetmeldinger verken før eller etter pressens omtale av likfunnet.

Kvinnen er opprinnelig fra Sørlandet, men har hatt tilhold i vårt distrikt i det siste, forteller leder Per Olsen på etterforskningsenheten i Vestoppland politidistrikt.

Hun har hatt bostedsadresse i en studentblokk i Gjøvik.

Politiet venter med å offentliggjøre kvinnens navn, fordi de er usikre på om samtlige pårørende er blitt varslet. Ukjent forløp I tillegg til varighet og bakgrunn for kvinnens opphold i Gjøvik, er det også ukjent hvordan hun endte opp i Mjøsa.

Man har ikke funnet noen båt hun kan ha falt eller hoppet over bord fra.

Statistikk fra Norsk Folkehjelp viser at 105 mennesker druknet i Norge i 2009. Ser man på siste tiårsperiode har 1024 personer mistet livet på denne måten i Norge. De tre største kategoriene drukningsulykker i statistikken er «bading» (17 i landet i fjor), «kano/kajakk» (19) og «ukjente årsaker» (20).

Les flere saker i Oppland Arbeiderblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere