RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SSB-direktør Kjetil Telle gir seg


Her er Kjetil Telle sammen med fagdirektør Lise Dalen Md Mahon og avgått SSB-direktør Christine B. Meyer.
Her er Kjetil Telle sammen med fagdirektør Lise Dalen Md Mahon og avgått SSB-direktør Christine B. Meyer. (Foto: SSB)
Sist oppdatert:
Forskningsdirektør Kjetil Telle gir seg i SSB.

Det melder Dagens Næringsliv.
– Jeg har nå lyst til å gå tilbake til forskningen. Det har vært mye oppmerksomhet den siste tiden, og jeg ser frem til noe roligere dager med store datasett og koding, sier forskningsdirektør Kjetil Telle.

Ifølge DN fikk de ansatte i Statistisk sentralbyrå på et allmøte onsdag vite at forskningsdirektøren trekker seg fra stillingen, og at han skal gå tilbake til å forske.

Meyer: LO ba SSB flytte forskere

Telle vil ikke forlenge engasjementet som forskningsdirektør fra nyttår. Før han slutter skal det komme på plass en ny midlertidig direktør for avdelingen, opplyser Statistisk sentralbyrå i en pressemelding.

Telle har vært midlertidig tilsatt i stillingen i to perioder fra 2015, og den inneværende kontrakten går ut ved årets slutt, skriver NTB.

– Avtalen min som fungerende direktør for forskningsavdelingen går ut ved nyttår, og jeg har nå lyst til å gå tilbake til forskningen. Det har vært mye oppmerksomhet den siste tiden, og jeg ser fram til noe roligere dager med store datasett og koding i stdata, sier Telle. Fremover skal han jobbe med et stort prosjekt om regionale forskjeller i bruk av helsetjenester der samarbeidet med helsestatistikken er sentralt.

Les også: Meyer i brev til kolleger: Mistet tillit på grunn av innvandringsstatistikk

Administrerende direktør Birger Vikøren takker Telle for innsatsen i en krevende tid for avdelingen.

– Jeg har full forståelse for at Kjetil Telle nå har lyst til å gå tilbake til jobben som forsker. Jeg takker Telle for innsatsen, og vet at han uansett kommer til å fortsette å bidra til forskningen i SSB, sier Vikøren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere