RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SSB: Halve Oslo har innvandrerbakgrunn i 2040

Foto: BENJAMIN A. WARD (Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
Oslo (NTB- Kjell T. Barøy): Oslos ordfører Fabian Stang er ikke bekymret over utsiktene til at nesten halvparten av hovedstadens befolkning vil ha innvandrerbakgrunn om tre tiår.

Av disse innvandrerne vil sju av ti ha bakgrunn fra land utenfor EØS-området, viser beregninger Statistisk sentralbyrå (SSB) har gjort. SSB-rapporten ble lagt fram tirsdag. Det er første gang en regional innvandrerfremskrivning er publisert i Norge.

- Nei, jeg er ikke bekymret. Men det høye antallet viser at vi får en stor jobb med å integrere innvandrerne. Det er storting og regjering som bestemmer hvor mange som skal flytte til landet. Vår jobb er å integrere dem, sier Stang til NTB.

Han viser til at det er lenge til 2040, og at mange av innvandrerne innen den tid vil ha vært i landet i nærmere 100 år.

- Det er et interessant spørsmål hvor lenge man skal regnes som innvandrer. Det viktigste for meg er å kunne tilby alle innvandrerne en best mulig skole, slik at de kan få en god utdannelse og jobb. Så kan det være mindre viktig hvilken hudfarge, religion eller seksuell legning man har, sier Stang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere