RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SSB: Tøffe tak for industrien

Sist oppdatert:
Statistisk sentralbyrås konjunkturbarometer viser fortsatt tøffe tak for industrien. Kapasitetsutnyttelsen når et nytt bunnmål
SSBs Konjunkturbarometer for første kvaratl viser at det er mange næringer som sliter.

- Ikke minst gjelder dette bransjer innenfor produksjon av investeringsvarer. En liten økning i antall industriledere som venter bedring på kort sikt kan være et signal om at bunnen er nådd, heter det i en melding fra SSB.

- Konjunkturbarometeret for første kvartal 2003 opprettholder det negative inntrykket fra foregående undersøkelse. Et flertall av industrilederne melder om fallende produksjonsvolum og kapasitetsutnytting. I tillegg vokser andelen som melder om reduksjon i antall sysselsatte. Ordretilgangen rapporteres å være svak, noe som bekreftes av synkende ordrereserver samt svekket prisnivå i hjemme- og eksportmarkedet, hseter det

Elendig kapasitetsutnyttelse
Gjennomsnittlig kapasitetsutnytting er nå om lag 77 prosent, en ytterligere nedgang fra bunnoteringen i foregående undersøkelse.

Denne indikatoren har falt sterkt de siste 12 månedene, og andelen som melder om en kapasitetsutnyttingsgrad på mindre enn 50 prosent er nå hele 9 prosent.

- Ikke siden undersøkelsen startet i 1974 har så mange rapportert om en så lav kapasitetsutnyttelse, opplyses det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere