RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

62-åring funnet død:

Søsteren: – Jeg vet at min bror er blitt truet flere ganger

SIKRER SPOR: Krimteknikere i arbeid inne i leiligheten der 62-åringen ble funnet død. Søsteren hans sier broren var redd for å åpne døren for folk.
SIKRER SPOR: Krimteknikere i arbeid inne i leiligheten der 62-åringen ble funnet død. Søsteren hans sier broren var redd for å åpne døren for folk. Foto: Emil Weatherhead Breistein
Søsteren til mannen som ble funnet død i Loddefjord sier broren hennes hadde et svært strevsomt liv.

(BA): En 62 år gammel mann ble funnet død hjemme hos seg selv i Loddefjord i Bergen fredag kveld. Politiet etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall. De kan ikke utelukke at mannen er blitt drept, men fastslår ingenting. Det er funnet flere blodspor på stedet.

Mannens søster fikk vite om dødsfallet gjennom nettavisene. Bildene og beskrivelsene var ikke til å ta feil av. Senere fikk hun bekreftelsen fra politiet: Det var broren hennes som var død.

– Var syk

– Han hadde et tragisk liv. Han fikk veldig liten hjelp fra det offentlige, men sånn er det jo med de fleste narkomane, sier søsteren.

Hun reagerte sterkt da hun leste at broren hennes hadde vært innblandet i voldsepisoder. For mange år siden, ja. Men de siste årene var broren svært syk, og dessuten:

– Han var ikke en voldelig person. Ikke i det hele tatt, sier søsteren.

Flere andre kilder sier det samme til BA: Han var en liten, tynn, spinkel mann de siste årene.

Det har riktignok vært en del bråk fra leiligheten tidligere. Det har vært mye rus. Det sier flere naboer, og det bekrefter søsteren. Men da har det vært folk som har vært voldelige mot 62-åringen, ikke motsatt, sier BAs kilder.

– Folk har oppsøk ham

Søsteren snakker med BA på telefon fra et sted på Østlandet. Hun har bodd der i en årrekke, mens broren har holdt seg hjemme i Bergen. Han hadde bodd i den samme leiligheten i Vadmyra siden 90-tallet.

– Vi har ikke hatt så mye kontakt, for det har vært veldig vanskelig å få tak i ham på telefon. Han byttet telefon hele tiden. Men jeg kjenner min bror så godt som noe annet menneske gjør, sier hun.

Søsteren sier at ut fra det politiet har fortalt henne, og det hun har lest og hørt, er det mye som tyder på at noen har tatt livet av broren hennes. Hvem det kan være, vet hun ikke.

– Jeg kjenner ikke hans omgangskrets. Har aldri vært innblandet i den, sier hun, og fortsetter:

– Men jeg vet at min bror er blitt truet flere ganger. Av folk som har oppsøkt ham og trodd han hadde stoff i leiligheten.

Politiet sjekker DNA

Det søsteren ikke skjønner, er hvordan noen kan ha tatt seg inn til broren.

– Han turte ikke lukke opp døren for noen, sier hun.

62-åringen hadde en samboer, som søsteren beskriver som «litt til og fra». Fra andre kilder har BA fått opplyst at det var samboeren som skal ha funnet mannen død da hun kom hjem. Helsepersonell ble tilkalt, og klokken 1855 ble politiet varslet.

De satte umiddelbart i gang full etterforskning. Åstedsgranskere jobbet sent fredag og natt til lørdag inne i leiligheten, i heisen og på plassen utenfor inngangspartiet til høyblokken. Alle disse stedene er det funnet blodspor. Politiet har sikret DNA-spor.

Politiet har søkt med hund i området rundt blokken, og er i gang med å snakke med vitner. Stasjonssjef Tore Salvesen ved Bergen vest politistasjon møtte pressen utenfor blokken klokken 22.

– Vi har startet vitneavhør, og gjør rundspørringer i området – i tillegg til tekniske undersøkelser, sier Salvesen.

Det er mulig den avdøde kan bli obdusert allerede lørdag. Etter det vil politiet kunne si noe sikkert om dødsårsaken, og dermed om mannen er blitt utsatt for en kriminell handling.

– Prøvde å leve et rolig liv

BA vet at 62-åringen var et kjent navn for politiet. På 80- og 90-tallet var han innblandet i en del saker.

Søsteren hans sier at han de siste 20-25 årene har prøvd å leve et rolig liv.

– Nå var den fysiske tilstanden hans veldig dårlig. Han var dårlig i knærne, dårlig i ryggen, dårlig overalt, sier hun.

Hun mener broren hele livet har slitt med ADHD som han aldri fikk noen diagnose eller hjelp for.

Hun sier han hadde to katter han var uendelig glad i.

Les flere saker på BA her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere