RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roald, Berit

Søstre funnet i Syria

Sist oppdatert:
De to norsk-somaliske søstrene som har vært savnet i Syria, er funnet av faren. Den ene har skuddskader, melder NRK.

Faren er tilbake i Norge etter å ha funnet sine døtre i Syria.

– Han forteller til meg at han har funnet døtrene sine. Det har vært ytterst dramatisk både for ham og for dem, farens advokat, Geir Lippestad, til NRK.

De to norsk-somaliske jentene på 16 og 19 år ble meldt savnet av sin familie i oktober. Familien fryktet da at de hadde reist til Syria for å «kjempe som gode muslimer».

Skadet
Faren reiste etter jentene og var lenge i Tyrkia ved grensen til Syria i håp om å finne døtrene sine.

Begge døtrene er ennå i Syria. En av dem er skadd.

- Faren sier at hun er såpass skadet at hun har problemer med å gå. Blant annet derfor må man vente til hun er bedre før de kan komme seg ut av Syria, sier Lippestad.

- Holdes mot sin vilje
De to jentene reiste til Syria for å delta i kampene, og har tidligere sagt til faren over telefon at de er klare til å dø for kampen.

- Jeg prøvde å overbevise henne om at hun hadde gjort feil, men det gikk ikke. Hun avbrøt meg hele tiden og sa: «Pappa, bare glem det. Det er for sent». Både i eposten og i telefonsamtalen fortalte hun at hun har reist til Syria for å delta i jihad og kanskje dø der. Hun er villig til å dø, sa faren i oktober.

Etter at faren fikk kontakt med døtrene på Facebook i oktober, sa han at de ble holdt i Syria mot sin vilje (les egen sak her). Faren mener at de to døtrene ennå holdes i Syria mot sin vilje, men han skal ha fått forsikringer om at jentene vil få lov til å reise til Tyrkia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere