RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

St. Olavs Orden til norsk-irakisk oljetopp

Oslo (NTB): Norsk-irakiske Farouk Al-Kasim, mangeårig ressursdirektør i Oljedirektoratet og en av arkitektene bak norsk oljepolitikk, hedres med St. Olavs Orden.

Den irakiskfødte geologen slås til ridder av første klasse for sin innsats for norsk oljevirksomhet. Fra 1972 til 2000 var han direktør for ressursforvaltning i Oljedirektoratet, og der gleder man seg over den kongelige hederen som nå blir deres tidligere sjef og kollega til del.

- I dag er vi glade og stolte; glade for at Farouk i mange år var en høyt respektert ressursdirektør hos oss, og stolte over at han er tildelt St. Olavs Orden. Det er en utmerkelse som henger høyt, og vi gratulerer hjerteligst, sier oljedirektør Bente Nyland.

Før Oljedirektoratet ble opprettet i 1972, hadde Al-Kasim jobbet i det som da het Industridepartementet - dagens Næringsdepartement - og bidratt med internasjonal erfaring og ekspertise i det norske oljeeventyrets spede begynnelse.

- Han var en pådriver for at norske myndigheter skulle lære av etablerte oljenasjoner og dra nytte av gode og dårlige erfaringer, sier Nyland. Da norsk oljeforvaltning viste seg å være en suksess, ble han en like ivrig pådriver for at denne erfaringen skulle deles med andre land, forteller oljedirektøren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere