RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øst-Timors demokrati på prøve i presidentvalg

Sist oppdatert:
Dili (NTB-AFP): Østtimoresiske velgere gikk mandag til urnene i andre og avgjørende runde av presidentvalget, mens landet forbereder seg på å feire sin første tiårsdag som uavhengig stat.

Opposisjonsleder Francisco Guterres kjemper mot den tidligere geriljalederen Taur Matan Ruak i oppgjøret om hvem som skal bli Øst-Timors neste president.

Sittende president, fredsprisvinner og menneskerettsforkjemper José Ramos-Horta innrømmet nederlaget etter den første valgomgangen, som ble holdt 17. mars.

Mandag kunne velgere avgi sin stemme i andre og avgjørende omgang i presidentvalget i det som er ett av verdens yngste land. Francisco Guterres fikk rundt 28 prosent av stemmene i første valgomgang, Taur Matan Ruak 25 prosent og Ramos-Horta 18 prosent. Siden ingen kandidat greide å få halvparten av stemmene pluss én, måtte det holdes en ny valgomgang.

- Jeg kommer til å vinne dette valget. Jeg kommer til å bli hele folkets president og sikre stabilitet og fred, sa Guterres da han avga sin stemme på en skole i forstaden Farol i hovedstaden Dili. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere