*Nettavisen* Nyheter.

Stabeiser tar Røkke til Høyesterett

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Ni tidligere småaksjonærer i Norway Seafood gir ikke opp kampen mot Kjell Inge Røkke.

21.03.06 11:36

Småaksjonærene gikk nylig på en sur smell i Borgarting lagmannsrett da retten fastsatte innløsningsverdien på aksjene i Norway Seafood til 37,20 kroner per aksje.

Rettens fastsatte dermed verdien til 2,30 kroner mindre enn det Røkke tilbød i et forlik i desember 2004.

160.000 aksjer
Nå anker de ni aksjonærene overskjønnet fra Borgarting inn til Høyesterett. I tillegg blir det et eget kjæremål på saksomkostningene, skriver Fiskaren.

- Vi mener det er feil rettsanvendelse som er lagt til grunn, sier aksjonærenes advokat Vidar Broder Lund til Fiskaren.

De ni aksjonærene sitter på til sammen 160.000 aksjer. I lagmansretten ble aksjonærene dømt til å betale saksomkostningene på 1,2 millioner kroner.

Startet i 1999
Krangelen etter Røkkes overtagelse av Norway Seafood har pågått siden sommeren 1999. I mars 1999 prøvde Røkke å kjøpe samtlige aksjer i selskapet for 16 kroner per aksje. Røkke sikret seg 93,52 prosent av aksjene, og bestemte seg i juni for å tvangsinnløse resten av aksjene.

De resterende eierne i Norway Seafood mente prisen var alt for lav, og nektet å gi fra seg aksjene. Dermed havnet saken i retten, og Asker og Bærum herredsrett konkluderte med at aksjene var verdt 34,50 kroner. Røkke anket saken videre til Borgarting lagmannsrett.

Lagmannsretten konkluderte i juni 2002 at aksjeverdien skulle fastsettes til 30,40 kroner per aksje, men saken ble anket videre til Høyesterett av begge parter. Høyesterett opphevet dommen fra lagmannsretten, og sendte saken tilbake. Og nå er saken altså igjen tilbake til Høyesterett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag