Gå til sidens hovedinnhold

Stabell vurderer å anmelde PST

Treholts forsvarer er opprørt over lekkasje.

Oslo (NTB): Arne Treholts advokat Harald Stabell vurderer å anmelde PST fordi han mener de har lekket fra en telefonlogg som ikke er gjort tilgjengelig for Gjenopptakelseskommisjonen.

Opplysninger fra loggen er omtalt i VG mandag. Her siteres det fra en telefonsamtale der Treholts daværende kone snakker med en venninne.

Ifølge overvåkingspolitiets referat fra samtalen handlet den blant annet om parketten på soveromsgulvet i parets leilighet, og disse opplysningene spiller inn på spørsmålet om når parketten ble lagt. Dette spørsmålet er avgjørende for om det ble jukset med bildet av Treholts attachékoffert, som var et sentralt bevis da Treholt ble dømt for spionasje.

Stabell sier til Aftenposten at verken han eller Gjenopptakelseskommisjonen har hatt tilgang på opplysningene. Han er opprørt over lekkasjen:

- Vi kan ikke forsvare oss mot informasjon vi ikke har tilgang på. Dette er et meget alvorlig brudd på taushetsplikten, og vi vurderer nå å anmelde PST. Vi må få klarhet i hvem som har lekket dette, og det kan bli en jobb for Spesialenheten, sier advokaten til avisen. (©NTB)

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå