RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stabil oljepris etter fall

Sist oppdatert:
Det har vært kraftige fall i oljeprisen som følge av kraftig lagerbygning. Sjekk hvordan tilstanden i oljemarkedet er tirsdag morgen her:
Oljeprisen hold seg akkurat over 61 dollar fatet for WTI-olje tirsdag etter fall den senere tiden på voksende oljelagre i USA.

Råolje for levering i mars falt 14 cent til 61,1 dollar fatet i morgentimene tirsdag etter å ha falt 60 cent per fat mandag. Dermed har oljeprisen falt hele 10 prosent siden slutten av januar.

I morgentimene tirsdag handles Brent-olje for levering i april 8 cent til 60.54 dollar fatet. Det melder Reuters.

Et svakere bensinmarked og lugging i forbrukernes etterspørsel presser nå oljeprisen, og overskygger nå fullstendig de geopolitiske forholdene som holdt på presse oljeprisen opp til 70 dollar fatet.

- Høye priser spiser inn på konsumentenes etterspørsel, og fokuset er nå på bensin som følge av den kommende bilsesongen, sier oljeanalytiker Jim Ritterbusch til Reuters.

Dette gir seg utslag i forventingene til oljelagertallene som kommer fra USA onsdag. Analytikere som Reuters har spurt forventer at bensinlagrene vil stige med 1,5 millioner fat, mens råoljelagrene vil stige med 1,3 millioner fat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere