RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stabil oljepris før helgen

Oljeprisen holder seg stabil før helgen, men varmere vær kan sende ned prisen til neste uke.

Oljeprisen holder i morgentimene fredag seg stabilt på 58 dollar fatet etter gårsdagens nedtur. Men ekspertene forventer ifølge Bloomberg News en nedtur neste uke som følge av oppgang i temperaturene i de nordøstlige delene av USA.

NA24 - din næringslivsavis

Råolje for levering i mars handles i morgentimene fredag til 57,8 dollar fatet, noe som er en nedgang på 19 cent per fat eller 0,3 prosent.

I går endte oljeprisen ned 1 cent til 57,99 dollar fatet, etter at prisen i løpet av dagen var nede i 56,62 dollar fatet, noe som er det laveste på to uker. Tall fra Federal Reserve i USA viste at industriproduksjonen falt 0,5 prosent fra desember, noe som fikk oljeprisen til å rase torsdag.

Samtidig forventes det at oljeprisen vil falle tilbake ettersom temperturene forventes å falle tilbake i USA. Mye tyder på at vinteren er ute, og at våren tar over. Da faller også etterspørselen etter olje.

Halvpartene av de 42 oljetraderne som deltok i en undersøkelse utført av Bloomberg News, forteller at de forventer oljeprisnedgang neste uke. En fjededel av analytikerne forventer en nøytral utvikling, mens den andre fjededelen forventer oppgang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere